***       Водещите вечерни новини       на

...
   ***       Водещите вечерни новини       на
Коментари Харесай

Водещите новини! След жребия: С кои номера влизат в „състезанието“ големите играчи за изборите? Путин се готви да анексира държави от Европа

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 8 май   

 

Централната изборна комисия ( ЦИК ) дефинира посредством чоп следващите номера в бюлетините на партиите, обединенията и Инициативните комитети за идните избори на 9 юни.

Вижте целия лист от 32 партии, обединения и самостоятелни:

***

„ Хората са значими, с който и да е номер, ние ще се борим за промените, които сме декларирали. Всеки номер за нас е сполучлив. Ще преговаряме с всички партии, които са подготвени да поемат съответни задължения за промени и да се разпишат под тях “, увери тя.

***

Силна гръмотевична стихия се изви над столицата този следобяд.

Небето се обсипа стъмни облаци, звучат гръмотевици. Последва проливен дъжд.

На места улиците се трансфораха в реки. В центъра на София вали градушка.

За явлението имаше издадени предизвестия. Жълт код за рисково време бе публикуван за съвсем цяла България.

***

Близо всеки пети тест за коклюш в една от лабораториите у нас е позитивен, разкрива Нова телевизия.

Това демонстрира разбор на данните за интервала от 1 април до 8 май. 

Управителят доцент доктор Росен Михайлов уточни, че при започване на вълната от инфекцията близо 30% от тестванията са били позитивни, което приказва за динамичността на развиването на въздушно-капковото заболяване.

***

От на следващия ден всяка една бременна може да се имунизира против коклюш.

Новината заяви доцент Ангел Кунчев. 

Имунизацията на бременните дами е еднократна и е по избор.

***

Владимир Путин е подготвен да стартира военна интервенция против страни от НАТО, с цел да тества Запада, предизвести полски топ разузнавач.

Ръководителят на полското контраразузнаване Ярослав Строжик твърди, че съветският президент може да анексира елементи от Естония и Швеция.

Строжик сподели, че всички прогнози за готовността на Русия за евентуална Атака на НАТО се основават единствено на няколко презумпции, идващи от организации без цялостна информация.

Шпионинът призна, че стопанинът на Кремъл е кадърен да възнамерява инвазия в дребен мащаб.

„ Това, което Западът прави, с цел да поддържа Украйна, му демонстрира, че при положение на нахлуване против Алианса реакцията на Запада ще бъде още по-голяма ", съобщи той.

Редица държави-членки на НАТО в Европа предизвестиха обществеността през последните седмици за опцията от идна съветска експанзия.

***

Европейски Съюз няма общо мнение, с което да споделя, че Владимир Путин не е приет за легален президент на Русия. Това съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия на конференция в отговор на въпроси, съобщи Българска телеграфна агенция.

Това не е първият път, когато Европейски Съюз не съумява да работи единомислещо. Държавите, които бяха показани, имаха своите аргументи и избраха нивото, на което да вземат участие. Решението беше на страните от Европейски Съюз. Става дума за интернационална политика и двустранни връзки. Държавите дефинират двустранните си връзки, заключи представителят.

***

***

Полицията стартира да разчиства рано тази заран пропалестински палатков лагер в университета „ Джордж Вашингтон “ във федералната столица на Съединени американски щати Вашингтон, часове откакто десетки протестиращи поеха от там към дома на президента на просветителната институция Елън Гранбърг, заяви Асошиейтед прес.

***

Тялото на албанката, която се хвърли в река Буна (Бояна) в Северна Албания с трите си дребни деца, беше открито след три дни търсене, оповестява Албанското радио и телевизия.

***

За 1 см по-голям от разрешеният багаж може да бъде отказано качване на борда на самолета.  Този риск грози пасажерите поради затягащия се през настъпващия пиков сезон надзор върху ръчния багаж, написа „ Телеграф “.

Проблемът касае главно пасажерите на така наречен нискотарифни самолетни компании, в които за ръчен багаж се заплаща спомагателна такса. Пътниците на четирите такива самолетни компании, които обслужват българските летища, имат право единствено на един безвъзмезден ръчен багаж – дребна чанта с размери до 40x20x25 cm.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР